voor inwoners, met gemeenten

Bouwbedrijven regionaal verenigd voor duurzaamheidsopgave

Publicatiedatum: 20 februari 2020

Ruim 50 vertegenwoordigers van bouw- en installatiebedrijven namen dinsdag 18 februari deel aan een bijeenkomst over een regionaal energieloket en energiedienstenbedrijf in wording. Zij kwamen bij elkaar om te horen over de mogelijkheden van samenwerking voor het verduurzamen van woningen in de regio. En dat is een grote opgave. Om als regio in 2050 energieneutraal te zijn moeten jaarlijks bijna 4000 woningen worden verduurzaamd. De inzet van bouwers, installateurs, isolatiebedrijven, adviseurs en toeleveranciers is daarbij van onmisbaar belang.

Tijdens het event,  in de hal van Bouwmensen Gooi en Vechtstreek in Bussum, werden de mogelijkheden en voordelen gepresenteerd. Bedrijven kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden bij het regionale energieloket, dat wordt verzorgd door Duurzaam Bouwloket. Vanuit het loket worden huiseigenaren voor energiemaatregelen – het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp of spouwmuurisolatie etc. –  direct doorverwezen naar vertrouwde lokale en regionale bedrijven.

Vier bouwcoalities

Ook worden er bedrijven gezocht voor vier zogeheten bouwcoalities gekoppeld aan specifieke bouwjaren: monumenten, woningen gebouwd tussen 1920 en 1995, woningen van na 1995 plus een aparte coalitie voor Verenigingen van Eigenaren. Als onderdeel van een coalitie kunnen individuele bedrijven een bijdrage leveren aan een pakket waarmee een woning integraal wordt verduurzaamd. Het resultaat is bijvoorbeeld een nul-op-de-meter of aardgasloze woning. De coalities worden ingezet voor zowel woningen als grootschalige projecten, altijd gewaarborgd met een garantie voor de eigenaar.

Het Duurzaam Bouwloket voor huiseigenaren is al in bedrijf. Door de eigen gemeente te selecteren op www.duurzaambouwloket.nl worden huiseigenaren van een advies op maat voorzien. Het Energiedienstenbedrijf gaat deze zomer officieel van start.

Downloads en Contact

Onderstaand zijn de presentaties van de bijeenkomst te downloaden. Ook vind u hier een hand out met de mogelijkheden om als bedrijf deel te nemen met contactgegevens van de aanspreekpunten.

  1. Energieloket en Energiedienstenbedrijf Gooi en Vecht – Hand out voor bedrijven
  2. Het organisatiemodel
  3. Het opleidingsaanbod
  4. Het regionale Duurzaam Bouwloket
  5. Vier product-marktcombinaties
  6. Het VvE loket

Fotocredits: Myrthe Nooij

Klik op de afbeelding voor meerdere foto’s

Dit project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland en is onderdeel van het regionale programma Energietransitie: www.energietransitiegv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws