voor inwoners, met gemeenten

Creativiteit centraal stellen bij cultuureducatie

Publicatiedatum: 18 maart 2020

Op welke manier kunnen scholen en cultuuraanbieders in de regio samenwerken voor cultuureducatie? Woensdag 11 maart kwamen ongeveer 100 experts uit onderwijs en cultuur bijeen om hierover met elkaar in gesprek te gaan. De werkconferentie had het thema: Stel creativiteit centraal.

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opende directeur Eppo van Nispen van Sevenaer de bijeenkomst. Astrid Poot gaf een presentatie  over het centraal stellen van creativiteit. Astrid is expert op het gebied van creëren en maken, kunst, techniek en onderwijs. Zij inspireerde de aanwezigen om vanuit verschillende expertises (leerkracht, cultuuraanbieder, ouder) creativiteit centraler te stellen. Daarbij ging ze onder andere in op manieren om ruimte te geven aan het bij iedereen aanwezige talent.

Speeddates voor samenwerking

Vertegenwoordigers van scholen en cultuuraanbieders, zoals musea en dans- en theaterscholen, gingen tijdens speeddates in op mogelijke samenwerkingen. Met een samenwerkingsvoucher op zak konden vertegenwoordigers van scholen aan de slag om cultuureducatie op hun school (verder) vorm te geven. Zo leidt de werkconferentie ook dit jaar weer tot mooie initiatieven om met cultuureducatie aan de slag te gaan! Zowel scholen als cultuuraanbieders gingen met een hoop inspiratie de deur uit.

Vanuit het project Cultuureducatie met Kwaliteit wordt de samenwerking tussen scholen en cultuuraanbieders financieel ondersteund.

Meer nieuws

Al het nieuws