voor inwoners, met gemeenten

Goede fietsroutes dragen bij aan bereikbaarheid en recreatieve mogelijkheden Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 8 februari 2018

Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen. Mét aandacht voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. Dat is de ambitie van de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De MRA wil daarmee bijdragen aan een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio. Tot en met 2020 is hiervoor al 30 miljoen euro gereserveerd. Maar de bestuurders willen verder gaan en het complete netwerk in 2025 klaar hebben. Gooi en Vechtstreek deelt deze ambitie en investeert in goede fietsroutes om zo de bereikbaarheid en de recreatieve mogelijkheden van ons gebied te vergroten. 

Ondertekening intentie metropolitane fietsroutes

Op 7 februari heeft Regio Gooi en Vechtstreek als een van de partijen een intentieverklaring getekend om het fietsnetwerk volledig te realiseren.

 

De intentieverklaring is door Regio Gooi en Vechtstreek ondertekend omdat alle gemeenten in de regio de bereikbaarheid en recreatieve mogelijkheden door het fietsennetwerk belangrijk vinden en gezamenlijk willen uitdragen. De Regio zorgt voor de coördinatie van routes en het aansluiten op andere routes, zoals het recreatieve fietsnetwerk.

Snelfietspaden Gooi en Vechtstreek

De afstanden in Gooi en Vechtstreek zijn relatief kort, toch is het fietsgebruik lager dan gemiddeld. Uit het MIRT-onderzoek Oostkant Amsterdam blijkt dan ook dat de fiets potentie heeft om de bereikbaarheid in Gooi en Vechtstreek te verbeteren. Aanvullend op de metropolitane fietsroutes wordt in Gooi en Vechtstreek  gewerkt aan een snelfietspadenplan.

Metropoolregio Amsterdam

Binnen de Metropoolregio Amsterdam werken 2 provincies, 33 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende en aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren. De gemeenten Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Diemen, Edam-Volendam, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede-Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad en Zandvoort, provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam vormen samen de Metropoolregio Amsterdam.
Kijk ook op www.metropoolregioamsterdam.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws