voor inwoners, met gemeenten

Laagdrempelige hulp voor jongeren

Publicatiedatum: 16 februari 2021

Corona raakt (kwetsbare) jongeren hard. Ze verliezen soms het contact met andere jongeren, met hun werk, of met school en hun toekomst is onzekerder dan ooit. Ook zijn er signalen dat ze steeds vaker te maken hebben met psychische klachten. Om deze groep te helpen  en sneller door te kunnen verwijzen zijn jongeren (16 – 23 jaar) vanaf nu elke maandag van 13:00 uur tot 16:30 uur welkom om binnen te lopen bij het Jongerenteam te Bussum.

Wel moeten ze zich vooraf even aanmelden. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk via telefoon, e-mail of website contact te maken met iemand van het Jongerenteam. De komende tijd ontvangen jongeren tussen 16 – 23 jaar uit onze regio ook persoonlijk een uitnodiging thuis met informatie over het Jongerenteam.

Jongeren in Gooi en Vechtstreek kunnen bij het Jongerenteam van het Regionaal Bureau Leerlingzaken terecht met vragen over onder andere motivatie, school(keuze), schulden, werk, niet lekker in je vel zitten, vragen over inkomen enz. Het Jongerenteam zet de deur open om vragen en problemen die zij hebben bespreekbaar te maken. Het Jongerenteam biedt een luisterend oor en zal, waar mogelijk, hulp bieden of doorverwijzen naar passende hulp(verlening). Dit doen zij al voor alle voortijdig schoolverlaters in de regio, en nu dus ook voor jongeren die nog op school zitten. Het Jongerenteam houdt contact met de jongeren tot het niet meer nodig is.

Het Jongerenteam is een initiatief van het Regionaal Bureau Leerlingzaken. Zij werkt nauw samen met Jeugd en Gezin, WSP, Versa Welzijn, gemeenten en scholen in Gooi en Vechtstreek.

Volg het Jongerenteam ook op Instagram @Jongerenteam_gv

Meer nieuws

Al het nieuws