voor inwoners, met gemeenten

#OpenJeOgen – Fototentoonstelling over mensenhandel

Publicatiedatum: 12 september 2019

Het portret van EVA is één van de 30 portretten en verhalen van deze rondreizende fototentoonstelling
In Gooi en Vechtstreek reist vanaf 18 oktober een fototentoonstelling over mensenhandel door de regio. Deze tentoonstelling met de naam  #OpenJeOgen vraagt aandacht voor de vaak onzichtbare slachtoffers. Mensenhandeling komt ook in onze regio voor: het is een verborgen misdaad, met verborgen leed.

Mensenhandel kent vele gezichten, die tot uiting komen in de foto’s, zoals seksuele-, arbeids-,  en criminele uitbuiting of bijvoorbeeld gedwongen orgaanverwijdering. Zowel mannen, vrouwen én kinderen zijn hier slachtoffer van.

#OpenJeOgen

De tentoonstelling, met dertig portretten en verhalen van slachtoffers, geeft mensenhandel een gezicht en vertelt de echte verhalen. De fototentoonstelling #OpenJeOgen voor mensenhandel is in opdracht van CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, en in samenwerking met Stichting Open Mind tot stand gekomen en vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans.

Opening

Op vrijdag 18 oktober, de Europese Dag tegen Mensenhandel, is om 15.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum de opening van #OpenJeOgen. Na twee weken reist de tentoonstelling door naar een andere gemeente in de regio. In iedere gemeente staan de foto’s ongeveer twee weken.

Voor meer informatie over mensenhandel of de opening: mensenhandel@regiogv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws