voor inwoners, met gemeenten

#OpenJeOgen geeft mensenhandel een gezicht

Publicatiedatum: 22 oktober 2019

Op de Europese Dag tegen Mensenhandel, vrijdag 18 oktober, is de fototentoonstelling #OpenJeOgen geopend in Hilversum. Deze fototentoonstelling wordt ingezet om de regionale aanpak tegen mensenhandel te versterken.

Mensenhandel kent vele gezichten, die tot uiting komen in de foto’s, zoals seksuele-, arbeids-, en criminele uitbuiting.  De fototentoonstelling #OpenJeOgen vertelt de echte verhalen van slachtoffers van mensenhandel.

Om de signalering van en de bewustwording over mensenhandel te vergroten reist deze tentoonstelling van CoMensha van 18 oktober a.s. tot februari 2020 door onze regio.

De tentoonstelling, met dertig portretten en verhalen van slachtoffers, geeft mensenhandel een gezicht. #OpenJeOgen is door Stichting Open Mind in opdracht van en in samenwerking met CoMensha bedacht. De foto’s zijn gemaakt door Ernst Coppejans.

Planning #OpenJeOgen

De fototentoonstelling reist door de gemeenten in Gooi en Vechtstreek.

Periode Gemeente
18 oktober – 1 november Hilversum
1 november – 15 november Huizen
15 november – 29 november Weesp
29 november – 13 december Gooise Meren
3 januari – 17 januari Laren
17 januari – 31 januari Blaricum
31 januari – 14 februari Wijdemeren (andere invulling dan fototentoonstelling)

Opening

Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel, Ina Hut, directeur-bestuurder CoMensha (landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel) en Pieter Broertjes, burgemeester Hilversum openden, samen met een ervaringsdeskundige, de tentoonstelling #OpenJeOgen.

Klik op de foto voor een grotere weergave

Meer nieuws

Al het nieuws