voor inwoners, met gemeenten

Passie voor circulair ondernemen

Publicatiedatum: 30 januari 2019

Wat doen ondernemers op het gebied van circulair ondernemen? Welke circulaire initiatieven zijn er in Gooi en Vechtstreek? Op welke manier kan (meer en beter) worden samengewerkt op het gebied van circulaire economie? Dit en meer kwam aan bod tijdens de eerste regiobijeenkomst over circulair ondernemen in Gooi en Vechtstreek. Ondernemers, vertegenwoordigers van gemeenten en scholieren kwamen 28 januari in Fort Werk IV bij elkaar om verhalen te delen, zich te laten inspireren door elkaar en vooruit te kijken.

Er is veel te doen: minder afval, meer en betere producten, materialen, grondstoffenhergebruik en anders ontwerpen en produceren om maar wat uitdagingen te noemen. Gelukkig is gebleken dat er veel passie en drive bij de verschillende aanwezigen is om aan de slag te gaan.

Tafelgesprek

Aan tafel zijn voorbeelden uitgewisseld en is gesproken over waar men tegenaan loopt, hoe ondernemers elkaar kunnen versterken en de rol die de gemeenten in onze regio daarbij kunnen spelen.

Om elkaar te versterken is het van belang om over de eigen grenzen heen te kijken, te weten wat er speelt en een stip op de horizon te zetten! Zo kan gezamenlijk een krachtige impuls gegeven worden aan de circulaire economie in de regio. Geconcludeerd kan worden dat met deze eerste bijeenkomst de verbinding tussen lokale overheden, ondernemers en andere organisaties regionaal gelegd. De wens voor de volgende bijeenkomst is geuit. Hierover wordt binnenkort meer bekend!

Circulaire initiatieven

Benieuwd naar welke circulaire initiatieven in Gooi en Vechtstreek er zijn? Kijk dan hier. Ook een circulair initiatief? Meld die aan. Met deze pagina zetten we een eerste stap in het zichtbaar maken van circulaire initiatieven in Gooi en Vechtstreek!

Meer nieuws

Al het nieuws