voor inwoners, met gemeenten

Staatssecretaris Van der Burg bij GGD Gooi en Vechtstreek in gesprek over sekswerkbeleid

Publicatiedatum: 25 mei 2023

Op 24 mei bracht Eric van der Burg, staatssecretaris Justitie en Veiligheid, een werkbezoek aan de gemeente Hilversum en de GGD in Bussum. Aanleiding voor het bezoek van de staatssecretaris was het nieuwe sekswerkbeleid van de gemeente Hilversum. 

Het bezoek van de staatssecretaris bestond uit drie onderdelen en startte in het Raadhuis van Hilversum met een gesprek tussen de staatssecretaris en wethouder Karin van Hunnik, over het nieuwe sekswerkbeleid van de gemeente.

Tijdens het tweede onderdeel van het bezoek voerden de staatssecretaris en wethouder een gesprek met sekswerkers die werkzaam zijn in de regio Gooi en Vechtstreek. De sekswerkers deelden daarbij hun visie op het lokale en landelijke sekswerkbeleid.

Voor het derde programma-onderdeel reisden de staatssecretaris en wethouder naar de GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum voor een gesprek met experts van de GGD, sekswerkers uit de regio en betrokken zorg- en hulpverleners. Daarbij kwamen onderwerpen als de Soa-poli, de klankbordgroep voor sekswerkers, de samenwerking met Belle Hulpverlening en de besteding van de DUUP-gelden (Decentrale Uitkering Uitstapprogramma’s Prostitutie) aan bod.

Meer nieuws

Al het nieuws