voor inwoners, met gemeenten

Start uitvoering Oostelijke Vechtplassen

Publicatiedatum: 6 april 2018

De provincie Noord-Holland liet woensdag 28 maart samen met partners en betrokken bewoners op een informatiemiddag zien welke stappen zij zetten om de Oostelijke Vechtplassen verder te ontwikkelen.

De werkzaamheden en resultaten van de eerste vijftien lopende projecten waaronder het baggeren in de Loosdrechtse Plassen, de aanleg van recreatieve verbindingen, het verbeteren van de waterkwaliteit en de bestrijding van woekerende waterplanten, zijn gepresenteerd.

Handtekening voor samenwerking

Op 6 december 2017 hebben 21 organisaties een handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen te ontwikkelen tot een aantrekkelijk gebied. Het is het begin van een groot aantal projecten die het gebied in Noord-Holland en Utrecht in 10 jaar klaar moet maken voor de toekomst. Inmiddels zijn er (bewoners)bijeenkomsten georganiseerd, worden er varianten uitgewerkt, is een prijsvraag uitgeschreven en vinden er verdere voorbereidingen plaats om de projecten uit het uitvoeringsprogramma de komende jaren uit te voeren.

Digitale nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de status van de verschillende projecten? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via secretariaat_ovp@noord-holland.nl

Meer nieuws

Al het nieuws