voor inwoners, met gemeenten

Webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’

Publicatiedatum: 29 maart 2020

Voor ouders uit de Gooi en Vechtstreek organiseert Jeugd en Gezin op donderdag 9 april de webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’.  Na aanmelding is de workshop gratis te volgen tussen 20.30 en 21.30 uur.

Het is een pittige tijd. Er komt veel op ouders af. Je hebt als gezin intensief met elkaar te maken. Je moet je eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van je kind(eren). Je hebt je eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar ziet ook die van de anderen in je gezin.

Dat levert veel vragen op:

  • Hoe begeleid ik mijn kind(eren) zo goed mogelijk in deze coronatijd?
  • Wat bespreek ik wel en niet?
  • Hoe help ik bij vragen, angsten en andere emoties?
  • Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?
  • Hoe zorgen we voor een goede dagindeling?
  • Hoe zorgen we als ouders dat we overeind blijven en onze spanningen niet op de kinderen richten?
  • En hoe zorgen we ervoor dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?

In de webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Je kunt via de chat je vragen inbrengen waar Tischa dan op ingaat. Samen kijk je naast de enorme uitdagingen waar je voor staat ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor je gezin. De leeftijd is heel breed: van jong tot pubers.

Vooraf aanmelden

Om deel te nemen aan het webinar, moet je je van te voren aanmelden. Deelname is gratis. Door te klikken op deze aanmeldlink kom je in het registratieformulier en ontvang je per e-mail een inlogcode voor de live webinar. Tegen de tijd dat de webinar er bijna is, ontvang je nog een aantal reminders. Nadat de webinar is geweest, kun je deze nog een maand lang terugkijken. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk, dus meld je snel aan.

Wie is Tischa Neve?
Je kunt Tischa kennen van het tv-programma Schatjes, van Psychologie Magazine of van een van haar boeken over opvoeden. Tischa gelooft dat iedereen kan opvoeden, al voelt dat misschien niet altijd zo in de dagelijkse praktijk en hectiek. Daarom geeft Tischa ouders graag hulp en inspiratie, want opvoeden en ouder zijn is best een pittige klus. Tischa werkt vanuit een oplossingsgerichte benadering en vanuit verbinding met je kind.

Wat is een webinar?
Bij een webinar kun je als ouders op een afgesproken dag en tijd vanuit huis via internet inloggen op een live video/chatsessie over een bepaald onderwerp. Jij ziet hen, zij zien jou niet.

Wat heb ik nodig voor een webinar?
Een computer of tablet met een stabiele internetverbinding en geluid. En een lekker kopje koffie of thee misschien ;-). Inloggen doe je via Google Chrome.

Werkt een webinar ook op mijn telefoon of tablet?
Ja, het werkt wel. Ons advies is echter om een computer te gebruiken om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Wat als ik deze datum niet kan?
Geen probleem, schrijf je dan toch in via deze aanmeldlink. Je ontvangt na afloop van het webinar een linkje waarmee je hem nog een maand lang terug kunt kijken!

Radio-interview

Onze gezins- en opvoedcoach Henny Epping was afgelopen zaterdag te gast bij NH Gooi Radio om meer te vertellen over dit webinar. Je kunt het fragment hier terugluisteren.

Meer nieuws

Al het nieuws