voor inwoners, met gemeenten

Week tegen Kindermishandeling gestart: Hoe maak jij het verschil

Publicatiedatum: 20 november 2018

‘Ik maak het verschil’. Dat is het thema van de Week tegen Kindermishandeling. Tussen 19 en 25 november wordt in deze actieweek extra aandacht gevraagd voor kindermishandeling. Onderzoek wijst uit dat gemiddeld in iedere klas een kind zit dat wordt mishandeld. Met de opening van de kunsttentoonstelling ‘Kracht uit geweld’ is de Week tegen Kindermishandeling van start gegaan in Gooi en Vechtstreek.

Maarten Hoelscher, wethouder gemeente Huizen en voorzitter van de regionale Taskforce huiselijk geweld en kindermishandeling: “In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Dat is onacceptabel. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van deze kinderen. Door aan te geven wat jij zelf doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen aan ook iets te doen”.

Regionale activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten rondom het thema Ik maak het verschil. Tot en met 31 december is de tentoonstelling Kracht uit geweld te bezoeken in de bibliotheek van Huizen. De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars die zelf in aanraking zijn geweest met huiselijk geweld.

Alle middelbare scholen in de regio hebben een poster gekregen, met het bericht erop waar je terecht kunt als je je niet veilig voelt. Een aantal basisscholen in de regio gaat binnenkort (als proef)
meedoen aan een speciale les over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Kijk voor meer informatie op www.weektegenkindermishandeling.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws