voor inwoners, met gemeenten

Wethouder Rebel rijdt ochtendje mee

Publicatiedatum: 22 mei 2019

Het is altijd fijn als een bestuurder interesse toont in ons werk. Het helpt bij de besluitvorming en creëert begrip voor waar we mee bezig zijn. Nog mooier is het als een wethouder aangeeft een ochtendje met ons mee te willen draaien! Recent stapte wethouder Bert Rebel uit Huizen ’s ochtends vroeg bij ons op de wagen om mee te maken wat het inhoudt om bij de GAD te werken.

Mee op de wagen

De dag begon met het legen van gft-containers in Huizen. Wethouder Rebel kreeg daarbij uitleg over de werkzaamheden en over de problemen en uitdagingen waar wij tijdens ons werk tegenaan lopen. Na een paar straten leek de wethouder een volleerd belader! Even wachten op een bewoonster die te laat was met het aanbieden van haar container was hierbij geen probleem.

Op het scheidingsstation

Daarna bracht zijn bezoek Bert Rebel naar het scheidingsstation van Huizen. Hier kreeg hij uitleg over de bijna 30 verschillende afvalstromen die hier ingeleverd worden en kwam meer te weten over de drukke periodes op bijvoorbeeld de zaterdagmiddag. Ook ging de wethouder zelf even aan de slag met het kleiner maken van het ingekomen piepschuim.

Toezicht & Handhaving

Als laatste onderdeel reed wethouder Rebel mee met een van onze boa’s van Toezicht & Handhaving. Helaas voor ons – maar gelukkig voor het milieu – waren er in Huizen deze dag geen bijplaatsingen te vinden. Wel konden we laten zien wat de ‘hotspots’ in Huizen zijn en werd er op precies het juiste moment een ondergrondse container geleegd. De wethouder had veel interesse in dit proces.

We danken de wethouder voor zijn bezoek en zijn interesse en hopen dat er nog vele bestuurders mogen volgen! Bekijk hieronder een impressie van de dag.

Meer nieuws

Al het nieuws