voor inwoners, met gemeenten

Wonen in de Metropoolregio Amsterdam

Publicatiedatum: 13 april 2022

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft met enquêtes onder duizenden inwoners een onderzoek gedaan naar het wonen in de MRA. De resultaten van het onderzoek uit 2021 zijn nu bekend. Het zogeheten WiMRA onderzoek wordt elke twee jaar uitgevoerd. Het onderzoek bestaat uit diverse onderdelen en geeft onder meer duidelijkheid over wie en wat er achter de woningvraag zit en wat er aan de hand is op de woningmarkt in de MRA. Wie zijn naar deze regio verhuisd en wie zijn vertrokken? Naar wat voor woningen is de meeste vraag en hoe sluit het aanbod daarop aan?

Situatie Gooi en Vechtstreek
In Gooi en Vechtstreek verloopt de hoeveelheid nieuwe woningen die we in de regio bouwen volgens plan. Bovendien is de regionale hoeveelheid van sociale huurwoningen op peil.

Cijfers per gemeente
Voor de gemeenten in MRA zijn factsheets gemaakt over de woningmarkt in de betreffende gemeente. Ook voor de gemeenten in Gooi en Vechtstreek zijn die factsheets gepubliceerd.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de WiMRA en om de factsheets te downloaden. Ook de eerdere onderzoeken (2017 en 2019) zijn via deze link te vinden.

Foto: MRA

Meer nieuws

Al het nieuws