voor inwoners, met gemeenten

Workshop Een kaart voor elke dag

Publicatiedatum: 13 november 2018

Tegen huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling

Kunst kan veel voor mensen betekenen. Iemand die (huiselijk) geweld meemaakt kan allerlei negatieve opvattingen ontwikkelen zoals: het is allemaal mijn schuld. Ik schaam me zo. Enzovoort. Hoe buig je dat om in positieve gedachten en herstel? Creativiteit is een manier om negatieve emoties om te buigen in positiviteit.

Kracht uit creativiteit

Wilt u ervaren wat kunst voor u kan betekenen? Doe dan mee met de workshop ‘Een kaart voor elke dag’. Onder leiding van kunstenaar en ervaringsdeskundige Esther Veerman maakt iedere deelnemer een eigen kaart aan de hand van creatief materiaal en acrylverf.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op woensdag 28 november van 09.30-12.00 uur in bibliotheek Huizen, Plein 2000.

Wilt u door middel van kunst leren hoe je negatieve gevoelens een positieve wending kan geven, meld u dan aan voor de workshop via sociaaldomein@regiogv.nl.

De workshop is gratis en voor alle inwoners uit Gooi en Vechtstreek, maar vol = vol.

Kracht uit geweld

Van 19 november tot en met 31 december vindt de tentoonstelling Kracht uit geweld plaats in de bibliotheek in Huizen. De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars die zelf in aanraking zijn geweest met huiselijk geweld of kindermishandeling. Kunstenaars van stichting Kunst uit geweld,
eigenaar van de tentoonstelling een serie van 72 kunstkaarten op weg naar herstel ‘Een kaart voor elke dag’.

Meer nieuws

Al het nieuws