voor inwoners, met gemeenten

De Slotcasts, de eindejaarspodcast van Regio Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 17 november 2021

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe podcastuitzendingen te beluisteren over onze dienstverlening het afgelopen coronajaar. Sinds februari 2020, toen het coronavirus ook Nederland bereikte, wordt er anders geleefd, gerecreëerd en gewerkt. Dat laatste geldt zeker ook voor onze uitvoerende diensten.

De GGD Gooi en Vechtstreek staat vanaf het eerste uur voor een megaoperatie van testen, bron- en contact onderzoek, het geven van voorlichting en het vaccineren van onze inwoners. Nu de besmettingen opnieuw toenemen werken er honderden mensen extra om het virus te bestrijden.

Naast deze directe coronazorg gebeurde er het afgelopen jaar van alles: Nederland werkte massaal  thuis en ruimde op. De mensen van de GAD-scheidingsstations kregen het drukker dan ooit. Scholen en kinderdagverblijven gingen in de lockdown dicht en thuiswerken was opeens de norm. Ook was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen en de medewerkers van bijvoorbeeld Veilig Thuis, Jeugd en Gezin en het Regionaal Bureau Leerlingzaken moesten hun werk totaal anders organiseren.

In totaal zijn er zeven uitzendingen gemaakt met de mensen van Regio Gooi en Vechtstreek.

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe afleveringen te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Uiteraard zijn de afleveringen ook terug te vinden op onze website en onze sociale media.

Luister hier alvast naar de teaser van De Slotcasts.

Meer nieuws

Al het nieuws