voor inwoners, met gemeenten

Feestelijke afsluiting Iktoon-Festival Gooi & Vecht in Spant!

Publicatiedatum: 3 juli 2018

Vrijdag 29 juni was de afsluiting van het Iktoon-Festival in Gooi & Vechtstreek. Tijdens deze slotavond genoot het publiek, in het Theater Spant!, van de (amateur)kunsten die de regio rijk is. Het was een spetterende avond waarin meer dan 200 kunstenaars, uit 7 regiogemeenten, twee fantastische en zeer gevarieerde voorstellingen neerzetten. Rosalie van Rijn, Wethouder Cultuur van de gemeente Wijdemeren, was aanwezig om de avond in te luiden. Zij opende beide voorstellingen door de passie en gedrevenheid van de (amateur)kunstenaars in de regio aan te moedigen. Met deze avond is het Iktoon-Festival in Gooi en Vechtstreek afgesloten.

Dansshow: iktoon Gooi & Vecht

De jonge danswereld van Gooi en Vecht trapte af in de Dansshow. Meer dan 100 zeer getalenteerde kinderen en jongeren (van 3 tot 16 jaar) stalen de show. Een spectaculair begin van de avond die werd geopend met een korte versie van het Zwanenmeer. Gevolgd door demo’s van verschillende dansstijlen, waaronder Modern, Jazz en HipHop.

Na afloop van de Dansshow werd het publiek, in de foyer van Theater Spant!, verrast met een optreden van het voltallige Harmonieorkest Prinses Irene. 45 orkestleden, inclusief dirigent, speelden herkenbare en beroemde muziekstukken, zoals de Efteling Highlights en Italian Polka.

Slotavond: iktoon Gooi & Vecht

Tijdens de tweede voorstelling van de avond en tevens het allerlaatste evenement van het Iktoon-Festival, stonden bijna 100 kunstenaars op het podium. Het publiek was laaiend enthousiast over het hoge niveau van de amateur (podium)kunstenaars. Evenals over de verrassende variatie aan optredens, met onder andere toneel, musical, muziek en zang. Allen even professioneel en indrukwekkend ten tonele gebracht.

Iktoon-Festival in Gooi en Vechtstreek

Het was een maand waarin inwoners van Gooi en Vechtstreek het werk van amateur (podium)kunstenaars konden bewonderen. Er waren tientallen activiteiten en evenementen te bezoeken. In juni hebben meer dan 50 verenigingen unieke en bijzondere concerten, uitvoeringen en openbare repetities gegeven.

Meer nieuws

Al het nieuws