voor inwoners, met gemeenten

GGD Gooi en Vechtstreek schaalt op voor boosterprik

Publicatiedatum: 16 december 2021

GGD Gooi en Vechtstreek zet alles op alles om de boostercampagne te versnellen. Met de inzet van extra personeel en het openen van een extra vaccinatielocatie in Bussum, kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik halen. Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd om online een afspraak te maken voor de boosterprik. Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus.

Langer doorprikken, extra vaccinatielocatie en boosterprikken alleen op afspraak

GGD Gooi en Vechtstreek opent op 27 december een extra boostervaccinatielocatie op het terrein van de oude Hocras, aan de Frans Kampweg 38 in Bussum. Daarnaast wordt er vanaf komende week 12 uur per dag gevaccineerd op de locatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum. Op deze manier schaalt GGD Gooi en Vechtstreek op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dit zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen wordt er alle dagen doorgeprikt. Om deze operatie voor iedereen efficiënt en veilig te laten verlopen, kan de boostervaccinatie alleen op afspraak gehaald worden.

Verdubbeling aan personeel

GGD Gooi en Vechtstreek heeft er vertrouwen in om deze enorme klus te klaren. René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid Gooi en Vechtstreek: “Het is mooi om te zien dat veel medewerkers bereid zijn om extra of langer te werken. Daarnaast zorgen we er samen met detacheringsbureaus voor dat er extra medewerkers geworven worden die wij zo snel mogelijk opleiden om in te zetten.”

Alleen samen kunnen we de boosterprik versnellen. Wat kunnen inwoners zelf doen?

 • Wacht op uw beurt
  Het RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd. Via de landelijke media en de website van de GGD kunnen inwoners zien welke leeftijdsgroep aan de beurt is.
 • Plan uw afspraak online
  Vindt u dit lastig? Vraag om hulp van een naaste, of vraag in de bibliotheek om hulp. Of bekijk de handige uitlegfilm op uitlegprikafspraak.nl.
 • U kunt alleen voor uzelf een afspraak plannen.
  Om het proces te versnellen, is landelijk besloten dat het niet meer mogelijk is om mensen een prik samen met hun partner/begeleider aan te bieden.
 • Kom goed voorbereid naar de vaccinatielocatie
  Help ons mee om wachtrijen op de locatie te voorkomen. Vul thuis uw gezondheidsverklaring in, neem indien gewenst uw gele boekje mee en kom op tijd, maar maximaal 5 minuten eerder.

Meer nieuws

Al het nieuws