voor inwoners, met gemeenten

GGD start actie ’30 dagen gezonder’; welke uitdaging gaat u aan?

Publicatiedatum: 29 januari 2018

30DG is de opvolger van de succesvolle actie 30 dagen zonder alcohol. Landelijk nu bekend onder de noemer ikpas. Bij 30DG kan echter jong en oud meedoen; ieder met een eigen uitdaging. Dat kan zijn 30 dagen zonder alcohol, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, minder op sociale media of een andere uitdaging. Iedereen weet zelf precies wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. En wij helpen het vol te houden. Op de website 30dagengezonder.nl vindt u diverse ideeën en kunt u zich aanmelden.

In januari hebben veel mensen goede voornemens. Helaas stranden deze al snel. Daarom start de GGD Gooi en Vechtstreek een nieuwe campagne : ‘30 dagen gezonder’. Door mee te doen aan ‘30 dagen gezonder’ neemt u het heft in eigen handen en kiest u uw eigen uitdaging. Gezonder, concreet, haalbaar en een goede start van de lente! Wij zorgen dat u het volhoudt.

Welke uitdaging gaat u aan? Ga gezonder het voorjaar in!
Wij zorgen dat u het volhoudt

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl Wie zich aanmeldt , ontvangt een startpakket en tijdens de actie tips en adviezen om het vol te houden. Doe mee en volg de actie op www.facebook.com/30dagengezonder.

Individueel of samen

Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, houd je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school. Een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer. Natuurlijk kunt u tijdens deze maand ook kiezen voor de uitdaging 30 dagen zonder alcohol.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je Smart Phone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken of een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol. Doe ook mee! Meldt u aan op 30dagengezonder.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws