voor inwoners, met gemeenten

Herstel van twee kanonnen fort Westbatterij

Publicatiedatum: 13 maart 2020

Twee kanonnen zijn donderdag 12 maart van fort Westbatterij in Muiden getakeld. De kanonnen worden hersteld en krijgen een nieuw onderstel. Na restauratie komen de kanonnen op een mooie plaats op de vestingwal in Muiden Vesting te staan.

De twee kanonnen zijn van de Historische Kring Stad Muiden en stonden op het dak van fort Westbatterij in Muiden. De kanonnen dateren uit de 19e eeuw en wegen 2.000 en 3.300 kilo.

Koninklijke Saan heeft de kanonnen van het fort getakeld. Door gemeente Gooise Meren zijn ze naar de werkplaats vervoerd. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd door de Werkgroep Vestingkanonnen uit Naarden.

Herstel oostelijke vestingwallen

De restauratie en plaatsing van de kanonnen op de vestingwal is een onderdeel van het herstel van de oostelijke vestingwallen. Dit project maakt onderdeel uit van het programma Verder met de Vesting Muiden.

Wandelpad

Over de vestingwal wordt een wandelpad aangelegd waar geschiedenis en natuur kan worden beleefd. Als tastbare bijdrage draagt de Regio zorg voor onderdelen langs deze route, zoals de kanonnen.

Verder met de Vesting Muiden

In het programma Verder met de Vesting Muiden werken gemeente Gooise Meren, provincie Noord-Holland, Regio Gooi en Vechtstreek en Rijkswaterstaat intensief samen aan het behouden en versterken van de identiteit en leefomgeving van Muiden. Het programma bevat projecten om bereikbaarheid, natuur, cultuurhistorie, landschap, landbouw, recreatie en beleving te verbeteren. Zo worden de oostelijke vestingwallen en het open polderlandschap in de schootsvelden hersteld, een groot natuurgebied gemaakt en recreatieve paden aangelegd.

Meer nieuws

Al het nieuws