voor inwoners, met gemeenten

Meedoen is winnen

Publicatiedatum: 16 september 2020

Met een team van (professioneel) ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en managers doet Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek van 18 tot en met 20 september mee met de Socialrun. Dit is een 48 uur durende estafetteloop van 555km om bewustwording te creëren voor mensen met (ernstige) psychische kwetsbaarheden.

De afgelopen weken hebben alle lopers, chauffeurs en begeleiders de voorbereidingen getroffen om van dit weekend een succes te maken en zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten tegen de negatieve beeldvorming. Mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid lopen vaak tegen die beeldvorming aan. Het Herstelnetwerk wil graag dat iedereen mee kan doen. ‘We zien nog te vaak dat mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid aan de zijlijn staan, terwijl zij vaak met een beetje begeleiding gewoon kunnen werken en zelfstandig kunnen wonen’, vertelt teamcaptain Ahmet Turkmen. Hij was jarenlang dakloos en verslaafd, maar werkt nu als professioneel ervaringsdeskundige, is schuldenvrij en woont samen met de liefde van zijn leven. Hij is ook trots op het team van medewerkers van gemeenten en zorgorganisaties uit de regio Gooi en Vechtstreek. ‘Iedereen, bestuurder van een zorgorganisatie of ambtenaar, werkt samen om zondag de eindstreep te halen. Het gaat daarbij niet om snelheid, want meedoen is al winnen!’.

Socialrun

Team Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek is een van de teams die meedoet aan de Socialrun. De jaarlijkse Socialrun is de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan zowel de run als de organisatie eromheen.

Meer nieuws

Al het nieuws