voor inwoners, met gemeenten

Muiderslot staat centraal in aflevering Het verhaal van Nederland op 23 februari

Publicatiedatum: 22 februari 2022

In  de 10-delige televisieserie Het verhaal van Nederland neemt acteur en verteller Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. In aflevering 4 gaan we terug naar de tijd van ridders en graven (1000-1300), en is te zien hoe Floris de Vijfde op listige wijze weet in te spelen op het conflict tussen Gijsbrecht van Amstel en de Utrechters. Hij krijgt zo de macht in het gebied aan de Vecht en laat er een kasteel bouwen: het Muiderslot.

Uitzending:     woensdag 23 februari | 20.35 uur | bij de NTR op NPO 1

Podwalk Muiden

Zelf erop uit gaan en de geschiedenis beleven? Bij Het verhaal van Nederland zijn 10 bijzondere podwalks ontwikkeld; gps-gestuurde audiotours waarin Daan Schuurmans je op locatie meeneemt op reis door de tijd. De podwalk bij Muiden begint aan de rand van Muiden en voert je over deels onverharde paden door de polder, over een dijk langs het water en tenslotte door het authentieke centrum langs de Vecht. De audiotours zijn te beluisteren via de podwalk app Het verhaal van Nederland (gratis te downloaden via de app stores). Meer over de podwalks lees je hier.

Over de TV-serie Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland is iedere woensdagavond te zien rond 20.35 uur op NPO1. De serie brengt geen losse feitjes of stoffige geschiedenislessen, maar aangrijpende verhalen, waarin historische gebeurtenissen tot leven komen. Gerenommeerde archeologen en historici vertellen over de meest recente wetenschappelijke inzichten. Over de gouden bergen, maar ook de schaduwkanten van onze geschiedenis. Kijk voor meer informatie op HetverhaalvanNederland.nl.

De productie is in handen van Tuvalu Media & Pupkin Film in coproductie met de NTR.

Meer nieuws

Al het nieuws