voor inwoners, met gemeenten

Nieuwe directeur publieke gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 14 december 2023

Joek Boomsma (1973) is door het algemeen bestuur van Regio Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2024 benoemd tot nieuwe directeur publieke gezondheid (DPG) van GGD Gooi en Vechtstreek. Zij volgt daarmee René Stumpel op die al 31 jaar aan de organisatie is verbonden en deze specifieke positie ruim tien jaar bekleedde. Boomsma was de afgelopen jaren manager bij Jeugd en Gezin en bij GGD Gooi en Vechtstreek en is sinds anderhalf jaar werkzaam als plaatsvervangend directeur publieke gezondheid.

Boomsma is haar loopbaan gestart als verpleegkundige en heeft dit gecombineerd met een studie Algemeen Sociale Wetenschappen. Vervolgens is zij in diverse velden van de gezondheidszorg aan het werk geweest. Onder andere als verpleegkundig specialist in een academisch kinderziekenhuis, locatiemanager van een verpleeghuis, manager van een eerstelijnsgezondheidscentrum en ook heeft zij ervaring opgedaan bij een zorgkantoor en een samenwerkingsverband ouderenzorg. Boomsma woont met haar gezin in Gooise Meren.

Joek Boomsma: “Ik ben vereerd om deze mooie rol te mogen vervullen en voel mij rijk om dit de komende maanden nog te doen samen met de huidige DPG, mijn collega René Stumpel. Samen met een fantastische en professionele groep mensen gaan én staan we voor een gezonde regio. Ik kijk uit naar de samenwerking voor inwoners, met gemeenten en alle andere partners.”

Joke Lanphen, namens het algemeen bestuur van de Regio verantwoordelijk voor o.a. de GGD: “René is een parel voor de regio Gooi en Vechtstreek, voor de GGD en voor onze inwoners in het bijzonder. Hij kon alles en deed ook alles, een echte multitasker. In coronatijd was hij onmisbaar. Samen met zijn team, waar Joek ook deel van uitmaakte, heeft hij een groot aandeel gehad in het organiseren van testen op en vaccineren tegen het virus in onze regio Joek is een waardig opvolger van René en met haar haalt de GGD weer heel andere kwaliteiten in huis, waar deze tijd om vraagt.’’

Meer nieuws

Al het nieuws