voor inwoners, met gemeenten

Pleegouders gezocht

Publicatiedatum: 2 mei 2022

De gemeenten in Gooi en Vechtstreek zijn op zoek naar pleegouders, gezinshuisouders en steunouders. Er is zowel landelijk als regionaal onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. 

Informatiebijeenkomst 11 mei

Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Er is een informatiebijeenkomst op woensdagavond 11 mei van 19.30-21.30 uur in Bussum. Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders en zorgaanbieders zijn aanwezig om mee in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

Pleegouders, gezinshuisouders of steunouders kunnen het verschil maken in het leven van een kind. Bijvoorbeeld doordat een kind even op adem kan komen of door veiligheid en een tijdelijk thuis te bieden. Pleegouders zijn er in verschillende vormen. Soms is het voor een weekend per maand, een vakantie, een jaar of juist langdurig. Gezinshuisouderschap is ook een vorm van pleegzorg, maar is wat anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is een betaalde baan en vraagt bepaalde opleidingseisen. Ook een informelere vorm van opvang, bijvoorbeeld in de rol van steunouder behoort tot de mogelijkheden. De werving en selectie wordt gedaan door de zorgaanbieders. Tijdens de bijeenkomst op 11 mei wordt hier meer over verteld.

Meer informatie?

Aanmelden voor pleegzorg, gezinshuisouder of steunouder kan via de zorgaanbieders: Youké Pleegzorg, William Schrikker Gezinsvormen, Timon, Levvel, Leger des Heils en Versa Welzijn (steunouder). Woensdagavond 11 mei organiseren de zorgaanbieders gezamenlijk een informatieavond. Meer informatie en aanmelden kan via : www.pleegoudergv.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws