voor inwoners, met gemeenten

Prachtige regio om op de fiets te ontdekken

Publicatiedatum: 1 mei 2018

Gooi en Vechtstreek is een prachtige en afwisselende regio om op de fiets verkend te worden! Vanaf een van de Toeristische overstappunten in de regio bent u zo op weg om de prachtige natuur en vele historische bezienswaardigheden te bewonderen.

Nieuwe fietsknooppuntenkaart

Gooi en Vechtstreek heeft recent het regionale fietsknooppuntennetwerk geheel geactualiseerd en deze actualisatie is opgenomen in een overzichtelijke geheel vernieuwde regionale fietsknooppuntenkaart. Het komend jaar worden de kaarten op de fietsknooppuntpanelen ook vernieuwd.

Naast de vele prachtige routes die zijn ontwikkeld, kan met de fietskaart de eigen route eenvoudig worden uitgestippeld. De fietskaart helpt bij het vinden van aantrekkelijke fietsroutes, inclusief belangrijke informatie voor fietsers, zoals pontverbindingen, elektrische oplaadpunten, bewaakte fietsenstallingen en toeristische informatie. Ook is een top 5 met routes opgesteld langs knooppunten.

Meer informatie over fietsen in Gooi en Vecht

Aanvullende informatie over fietsroutes in de regio Gooi en Vechtstreek is te vinden op de regionale routesite: www.routesingooivecht.nl.

Voor meer informatie over recreatie & toerisme in Gooi en Vechtstreek, kijk op de website van VVV Gooi & Vecht:

Verder fietsen dan in Gooi en Vecht

Dat kan! Hiervoor is recent de fietskaart ‘Metropoolregio Amsterdam op de fiets’  uitgebracht. Een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam en de Fietsersbond. De kaart bevat alle fietsknooppuntenroutes en alle fietspaden binnen de Metropoolregio Amsterdam. De fietskaart helpt bij het stimuleren van het fietsgebruik binnen de MRA en de mogelijke combinatie met OV.

Waar kan ik de fietskaarten kopen?

De fietskaart Gooi & Vecht kost € 2,00 en is verkrijgbaar via de VVV’s in Gooi en Vechtstreek en via de webshop van Toerisme Gooi & Vecht: webshop.gooivecht.nl.

De fietskaart ‘Metropoolregio Amsterdam op de fiets’ kost € 6,75 en is verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV’s binnen de MRA. Het ISBN is: 978-90-5881-993-2, winkelprijs € 6,75. Voor de MRA fietskaart gaat speciale dank uit naar CitoPlan en uitgeverij Buijten & Schipperheijn.

Meer nieuws

Al het nieuws