voor inwoners, met gemeenten

Regionale première Belaagd! in Filmtheater Hilversum

Publicatiedatum: 25 november 2022

Woensdagavond 7 december wordt in Filmtheater Hilversum de regionale première van de documentaire Belaagd! getoond. In deze film praten vrouwen over de impact van een belaging. Na afloop is er een gesprek met aanwezigen en deskundigen. Deze avond vindt plaats tijdens de campagneperiode Orange the World. Aanmelden kan op www.veiligthuisgv.nl. De ruimte in de zaal is beperkt, dus vol is vol.

Wereldwijd heeft één op de drie vrouwen te maken met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld.
73% van de Nederlandse vrouwen heeft seksuele intimidatie meegemaakt. Orange the World is een wereldwijde campagne van United Nations Women waarin elk jaar van 25 november tot en met 10 december aandacht wordt gevraagd voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Op veel locaties in Nederland gaat deze documentaire in première voordat deze op 9 december op televisie komt.

In de documentaire Belaagd van filmmaker Nan Rosens vertellen vrouwen van verschillende leeftijden over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. De vrouwen vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. Over wat het betekent om levenslang op je hoede te zijn.

Meer informatie en aanmelden via de website van Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek.

Meer nieuws

Al het nieuws