voor inwoners, met gemeenten

Twee jongeren een Kamer met Aandacht

Publicatiedatum: 2 september 2022

Vanaf 1 september wonen twee jongeren in een Kamer met Aandacht  in onze regio. Een jongen woont in Naarden en de ander in Huizen.

Ayoub (18 jaar) woont vanaf 2 september in Naarden bij een gepensioneerd echtpaar. Het echtpaar heeft vier kinderen die inmiddels uit huis zijn. Zij hebben hun huis en hart opengesteld aan Ayoub zodat hij vanuit hier zijn leven verder kan opbouwen. Hij komt uit Syrië en heeft een lastige periode heeft meegemaakt waarbij hij uit huis is gezet. Dankzij Umit van Dedicated Coaching kreeg hij weer grip op zijn leven. Hij werkt nu fulltime en zou graag willen studeren. Eerst een veilige plek.

De tijdelijke huurovereenkomst is inmiddels getekend en 2 september is Ayoub verhuisd. De wethouder van gemeente Gooise Meren, Geert Jan Hendriks was hierbij aanwezig.

Vanwege de slechte thuissituatie zou de 18 jarige Theo binnenkort op straat staan. Gelukkig woont hij per 1 september bij de 38-jarige Jan die graag jongeren een mooie start geeft richting hun volwassenheid/zelfstandigheid.

Theo wordt nog minimaal een half jaar begeleid door een ambulante begeleider van Kwintes. Het bijzondere aan deze match is dat de woningbouwvereniging de Alliantie meewerkt aan de Stichting Kamers met Aandacht. In principe is het bij woningbouwverenigingen niet mogelijk om een kamer onder te verhuren. Voor Kamers met Aandacht hebben ze een uitzondering gemaakt. Het moment van ondertekenen van de overeenkomsten was feestelijk. Wethouder gemeente Huizen, Fleur van der Kleij, een medewerker van de Alliantie en lokale nieuwsbladen waren erbij.

Meer nieuws

Al het nieuws