voor inwoners, met gemeenten

Vernieuwde recreatieve netwerken Gooi & Vecht officieel geopend

Publicatiedatum: 31 mei 2022

Bij Vliegveld Hilversum en Landgoed Zonnestraal zijn op dinsdag 24 mei maar liefst drie recreatieve (route)netwerken feestelijk geopend door Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, en demissionair wethouder Jan-Jaap de Kloet (Wijdemeren). Het Fietsroutenetwerk Gooi & Vecht en de Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn geheel vernieuwd. Het Wandelnetwerk Gooi & Vecht is na een lang traject succesvol en volledig uitgerold. Bezoekers en inwoners kunnen nu zelf routes uitstippelen of uitgezette routes volgen en zo optimaal genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft. Hiermee zijn de vernieuwde netwerken een mooie aanvulling op de lopende Buitenkans campagne, die deze zomer verleidt tot het ontdekken van Gooi & Vecht.

Toeristische Overstappunten (TOP’s)

De TOP’s zijn geactualiseerd en voorzien van het nieuwe Wandelnetwerk Gooi & Vecht, het vernieuwde Fietsroutenetwerk Gooi & Vecht en van diverse wandel- en fietsroutesuggesties. In totaal heeft de regio nu elf TOP’s, waar bezoekers (meestal) gratis kunnen parkeren, horeca vinden en een route kunnen oppakken. Met de plaatsing van de TOP’s zijn de laatste vier startpunten van het wandelnetwerk gerealiseerd en is het nu compleet. De drie TOP’s in gemeente Stichtse Vecht worden binnenkort in samenwerking met Routebureau Utrecht vernieuwd.

Fietsroutenetwerk Gooi & Vecht

De bewegwijzering en informatiepanelen van Fietsroutenetwerk Gooi & Vecht zijn geheel vernieuwd. Er zijn ook vier nieuwe routes toegevoegd aan het netwerk, o.a. door de  Voormeerpassage bij het Naardermeer en over natuurbrug het Laarderhoogt. De nieuwe Mooi Gooi fietsroutebrochure (verkrijgbaar via visitgooivecht.nl/webshop) leidt fietsers langs de unieke hoogtepunten in onze regio en doet ook deze nieuwe punten in het netwerk aan.

Uitvoering

De realisatie van de nieuwe routenetwerken is mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Holland en door de intensieve samenwerking van vele betrokken partners.

Kijk voor meer routetips en informatie over wandelen en fietsen in Gooi & Vecht op visitgooivecht.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws