voor inwoners, met gemeenten

Wandelpad tussen Naarden-Vesting en Stadzigt geopend

Publicatiedatum: 12 november 2019

Afgelopen vrijdag is het wandelpad tussen Naarden-Vesting en het bezoekerscentrum Stadzigt bij het Naardermeer feestelijk geopend door Jorrit Eijbersen en Barbara Boudewijnse (gemeente Gooise Meren), de provincie Noord-Holland en Jan-Jaap de Kloet namens Regio Gooi en Vechtstreek. Het wandelpad maakt onderdeel uit van het programma Naarden buiten de Vesting en is onderdeel van het regionale wandelnetwerk.

Om tussen de vesting van Naarden en Stadzigt te kunnen wandelen, moet de Rijksweg worden overgestoken. Hier was geen voorziening voor. Op de Rijksweg mag officieel 50 km/u worden gereden, maar vaak lag de snelheid hoger. Dit leidde regelmatig tot gevaarlijke situaties. Daarnaast was het niet mogelijk om door het weiland te lopen.

In het kader van het programma Naarden buiten de Vesting is het wandelpad nu gerealiseerd door een veilige oversteek over de Rijksweg te maken. Er staat nu een stoplicht waar voetgangers én fietsers kunnen oversteken. Dit is betaald door subsidies van de provincie en de gemeente. In het weiland zijn voorzieningen gemaakt om sloten over te steken. Het wandelpad maakt ook onderdeel uit van het regionale wandelnetwerk. De Regio heeft daarom gezorgd voor de bruggetjes over de sloten. De samenwerking tussen de overheden is benadrukt door de gezamenlijke opening.

Omdat de gemeente nog meer projecten aan de Rijksweg heeft gedaan, werden de bestuurders in een historische stoomwals rond gereden.

Meer nieuws

Al het nieuws