voor inwoners, met gemeenten

Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee

Publicatiedatum: 17 mei 2021

In 2019 ging de eerste Waterlinie Wandeltocht van start met 2.000 wandelaars die genoten van de Hollandse Waterlinie en onderweg getrakteerd werden op lokale lekkernijen, muziek en spektakel. Dit jaar gaan er twee Waterlinie Wandeltochten van start: op 3 juli langs de Zuiderzee en op 9 oktober rondom Utrecht. Inschrijven voor deze tochten kan via www.waterliniewandeltocht.nl.

De afgelopen maanden hebben we meer dan ooit gewandeld. Inmiddels is iedereen toe aan iets anders dan het rondje rondom het huis. De Waterlinie Wandeltochten zorgen voor een bijzondere belevenis. Niet alleen lopen deelnemers langs stoere forten, sluizen en vestingen van de Hollandse Waterlinie. Onderweg is er van alles te zien, horen en te proeven! Langs de route is er eten en drinken te koop van lokale horeca en bij de stempelposten is er live muziek en theater. De ene keer op een strandje, de andere keer in een museum en dan weer op een fort.

Aan de Zuiderzee

Op 3 juli hebben wandelaars met de Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee keuze uit drie afstanden. De Vestingroute is de langste met 28,5 km. De kortste afstand (12,5 km) is de Naardermeerroute. Deze routes starten in Weesp. De Zuiderzeeroute (17,5 km) begint in Naarden-Vesting. De vestingen zijn al prachtig, maar dat is niet alles. De route gaat ook langs het Naardermeer, het Markermeer en het IJmeer. En natuurlijk voert de route langs het Muiderslot en de Vecht.

Ode aan het landschap

Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het landschap met verhalen, activiteiten en belevenissen. Visit Gooi & Vecht neemt deel aan de programmering van Ode aan het landschap Noord-Holland. Een van die bijzondere landschappen in Gooi & Vecht is die van de Hollandse Waterlinies. Met de Waterlinie Wandeltochten wordt een ode gebracht aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies. Kijk op visitgooivecht.nl/ode voor meer informatie over de programmering in het Gooi en de Vechtstreek.

Coronaproof

De organisatie neemt de gezondheid van de deelnemers heel serieus. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, worden de deelnemers in verschillende startgroepen ingedeeld. Mocht de Wandeltocht onverhoopt niet doorgaan, dan krijgen deelnemers hun geld terug (exclusief servicekosten á €3,50).

 

Meer nieuws

Al het nieuws