voor inwoners, met gemeenten

Wethouder Kastje mee op de wagen

Publicatiedatum: 15 augustus 2019

Met veel enthousiasme en interesse heeft wethouder Jan Kastje van Hilversum gisterochtend meegelopen met onze medewerkers van Toezicht & Handhaving, inzameling, het scheidingsstation en het overlaadstation. Het is altijd fijn als een bestuurder interesse toont in ons werk. Het helpt bij de besluitvorming en creëert begrip voor waar we mee bezig zijn. Een ochtend meelopen is hiervoor een heel mooi middel.

Toezicht & Handhaving

De dag begon met uitleg op ons hoofdkantoor in Bussum over de start van de dag, de routes die de wagens rijden, hoe de planning werkt en het bekijken van live GPS om de wagens te kunnen volgen. Daarna reed de wethouder met een medewerker van Toezicht & Handhaving mee door Hilversum om te kijken naar bekende ‘hotspots’ en te horen hoe daarmee omgegaan wordt.

Mee op de wagen

Aansluitend stapte wethouder Kastje over op een van onze wagens in Hilversum. Op deze wagen werden de handen echt uit de mouwen gestoken met het legen van bovengrondse containers bij appartementencomplexen. De cocons openen, (rol)containers aan de wagen zetten en het achtergebleven huishoudelijk afval opscheppen: de wethouder werd overal voor ingezet. En met een grote glimlach!

Op het scheidingsstation

Na deze noeste arbeid kreeg de wethouder een rondleiding over ons scheidingsstation Hilversum en het naastgelegen overlaadstation. Hij kreeg uitleg over alle verschillende grondstoffen en afvalstromen, hoe het verwerkt wordt en wat ervan gemaakt wordt. Op het overlaadstation kon Kastje zien hoe de wagens geleegd worden in de daar klaarstaande containers. De dag werd afgesloten met een lunch in de gezamenlijke kantine in Bussum.

We danken de wethouder voor zijn bezoek en zijn interesse en hopen dat er nog vele bestuurders mogen volgen! Bekijk hieronder een impressie van de dag.

Meer nieuws

Al het nieuws