voor inwoners, met gemeenten

Fris en fit de lente in? Doe mee met ‘30dagengezonder’!

Publicatiedatum: 5 februari 2024

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Gooi en Vechtstreek alle inwoners uit de regio weer uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Ook met kleine veranderingen kunnen inwoners in actie komen voor hun gezondheid! Denk aan elke dag koud afdouchen of 30 dagen vegetarisch eten. Vorig jaar deden in onze regio ruim 900 individuele deelnemers mee. Aanmelden kan tot 1 maart via 30dagengezonder.nl.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hen gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD inwoners om in maart in actie te komen voor ieders gezondheid. Belangrijk is dat deelnemers kiezen voor een concrete en haalbare uitdaging die ze 30 dagen lang elke dag volhouden. Denk aan elke dag een ommetje maken, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen of elke dag de smartphone een uurtje uit.

Aanmelden en ondersteuning om het vol te houden

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via 30dagengezonder.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers de hele maand maart inspirerende tips en adviezen die helpen het doel vol te houden. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. Volg de actie ook op Facebook.

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en het houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag buiten te spelen of in de pauze hun mobiel weg te leggen, een gezin spreekt af de hele maand samen gezond te ontbijten. En collega’s gaan tijdens de lunch samen wandelen. Er zijn veel soorten uitdagingen die ervoor zorgen je gezonder te voelen. Op de website staan diverse ideeën voor uitdagingen. Om ook minder digitaal vaardige inwoners te bereiken, is er dit jaar extra aandacht voor het bereiken van deze inwoners om ook hen te stimuleren deel te nemen. In samenwerking met het welzijnswerk worden op diverse leefstijlpunten en -loketten fysieke startbijeenkomsten georganiseerd.

Samen met andere GGD’en

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. Vorig jaar deden er landelijk bijna 8.000 deelnemers mee aan de actiemaand. Bijna driekwart van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. Vorig jaar deden in onze regio ruim 900 individuele deelnemers mee. Dit jaar wordt de actie ook uitgezet in GGD Zaanstreek-Waterland, GGD Hollands Noorden, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland.

Meer nieuws

Al het nieuws