voor inwoners, met gemeenten

Presentatie Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek i.o. tijdens online congres

Publicatiedatum: 9 oktober 2020

In de komende 30 jaar moeten 115.000 woningen in de regio Gooi en Vechtstreek worden verduurzaamd om in 2050 een klimaatneutrale gebouwde omgeving te zijn. Dat komt neer op bijna 4000 huizen per jaar. Om te zorgen dat dit aantal wordt gehaald bundelen gemeenten, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven en kennis- en opleidingsinstituten hun krachten in wat we nu met elkaar het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek noemen.
Bart Heller (r), Portefeuillehouder Energietransitie Regio G&V en Kwartiermaker Herman Schotman (l) in de studio.

Het afgelopen jaar is door alle betrokken partijen hard gewerkt aan het opzetten van het Energiedienstenbedrijf. Er zijn bouwcoalities gevormd, energiecoöperaties hebben zich verenigd en de eerste concrete pilot van een VvE is er. Om met elkaar de resultaten van de afgelopen periode te delen was er op dinsdag 6 oktober een livecast event.

Tijdens deze middag hebben de verschillende partners vanuit een studio een update van de voortgang gegeven, en een doorkijk naar toekomstige activiteiten. Ook zijn hier de beoogd bestuursleden van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek gepresenteerd: Anne-Marie Poorthuis (Energie Verbonden), Rogier Laterveer (Hogeschool Utrecht), Ronald Cobben (Mokveld Bouw & Onderhoud BV) en Richard Borst (Bouw-en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek).
De vier bestuursleden hebben hun visie gedeeld op de te nemen stappen tot de formele oprichting medio december 2020. Dat zijn onder andere de keuze voor de juridische entiteit, het uitwerken van een innovatieplan, het inrichten van een showroom bij Bouw- en Installatiemensen en het verder stroomlijnen van de diensten richting de huiseigenaar.

Bekijk het congres hier terug:

Lees hier meer over het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek.
Bekijk hier de slides van de presentatie.

Dit project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland en is onderdeel van het regionale programma Energietransitie: www.energietransitiegv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws