voor inwoners, met gemeenten

Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven, bewoners. Ook in Gooi en Vechtstreek gebeurt al veel, en dat willen we graag laten zien.

Bedrijven en Organisaties

Tesselschadekerk
Tulip Tennis Hilversum
De Tesselschadekerk is een gemeentelijk monument uit 1927. De kerk is ontwikkeld tot kantoor waarbij allerlei verduurzamende maatregelen zijn getroffen.
Tulip Tennisvereniging wil graag verduurzamen om energie en geld te besparen. Met ondersteuning van het regionale porject Zonwinst hebben zij maar liefst 368 zonnepanelen op het dak van de tennishal gerealiseerd.
Chrysal
Restaurant De Molen
Chrysal is wereldwijd marktleider in bloemenvoeding. In het hoofdkantoor in Naarden en in de bedrijfsvoering wordt continue gewerkt aan duurzame oplossingen.
Restaurant de Molen ligt op een prachtige plek middenin de natuur in Ankeveen. Er wordt gekookt met producten uit de streek. In en om het pand zijn ook diverse maatregelen genomen voor de opwek en besparing van energie.

Inwoners

Thijs, Muiden
Rob, Bussum
Een duurzaam huis is comfortabel, en hij vindt het gewoon zonde om energie te verspillen. De geboren en getogen Muidenaar kreeg een advies op maat voor zijn monumentale arbeiderswoning.
Natuurlijk willen ze hun huis verduurzamen om het milieu en de stookkosten, maar zeker ook omdat ze zich de caretaker voelen van hun schitterende, monumentale pand in Bussum vinden.
Daphna, Hilversum
Riekelt, Bussum
Verrast was ze Daphna door het idee om op haar schuur sedum aan te brengen. Dat is niet alleen leuk, mooi en goed voor de biodiversiteit, het isoleert ook. Daar gaat Daphna nu met de buren over praten.
Samen met zijn vrouw, zoon en hond woont Riekelt Pasterkamp in een drive-in woningen in Bussum. Ze kozen bewust voor een huis met energielabel A en hebben op het platte dak 15 zonnepanelen laten installeren.

Meer informatie: www.zonwinst.nl